zondag 16 augustus 2015

"De rijke rentenier" verseert voornamelijk in de kringen van het kabinet en van D66

Uit de Telegraaf:

De koopkracht van de drie miljoen gepensioneerden is sinds de crisis afgenomen met gemiddeld 7,5 procent. Sommige groepen ouderen hebben tot 13 procent ingeleverd.
De inkomensval brengt inmiddels al 80 procent van de senioren in financiƫle problemen. Met name de allergrootste groep, met een bruto inkomen tussen 24.000 en 30.000 euro, staat het water aan de lippen. Sinds vorig jaar moeten zij hoge eigen bijdragen betalen voor allerlei vormen van zorg en zijn compensaties en de fiscale ouderenkorting vervallen, terwijl hun pensioenen zijn bevroren of gekort.
Een echtpaar met een totaal besteedbaar pensioen (inclusief AOW) van 2000 euro per maand (dat is het leeuwendeel van de gepensioneerden) kost dat 400 euro, een vijfde van het inkomen. De huren stijgen, op het in hun huis vastgelegde vermogen wordt sinds 2007 ingeteerd of de vrijwel renteloze spaarrekening is geplunderd om het hoofd nog boven water te houden.

Het standpunt van het kabinet is al bekend:

Rutte: Geen beloftes over koopkracht ouderen

DEN HAAG - 
Premier Mark Rutte wil het dreigende koopkrachtverlies voor ouderen repareren, maar wil er geen beloftes over doen. „We gaan zo goed mogelijk de minnen wegpoetsen, maar of dat lukt, daarover kan ik geen garanties geven”, zei Rutte vrijdag na de wekelijkse ministerraad.

Ons kabinet dat beter is in "framing"  dan in regeren, laat staan in de beoefening van rechtvaardigheid zetten senioren weg als rijkaards die hun dagen op de golfbaan bijvoorkeur op een chique ressort buiten Nederland door brengen. 

Ondertussen "plunderen zij hun spaargeld" waarop geen rente wordt verstrekt en worden zij geplunderd door sloop van hun  pensioen en draconische eigen bijdragen voor zorg -als zij die al krijgen en niet een medewerker van de gemeente of de zorgverzekeraar verbiedt dat er een getuige aanwezig is bij het keukentafelgesprek dat bijvoorkeur samen met een collega wordt afgenomen waarna alles wat  los en vast zit aan elkaar gelogen wordt in het verslag en hoogbejaarden wordt uitgelegd dat zij voor de thuiszorg moeten vragen of hun bezoek de handen uit de mouwen steekt, kinderen moeten ophouden met werken en /of niet meer met vakantie gaan.

Zie ook  rapport Nationale Ombudsman over optreden Menzis die geen getuige wilde bij gesprek met patiĆ«nt die een pgb wilde: "De medewerker van Menzis had een goed gevoel bij het gesprek",

"De rijke rentenier" beweegt zich namelijk in de kringen van het kabinet en van D66 waarvan de aanhangers vinden dat het zo goed gaat met de Nederlandse economie. Andere mensen merken van hen niets tot weinig!