vrijdag 28 juni 2013

Godfather 3 Real Life! Tijd om de Vaticaanse bank te sluiten?

Is dit de reallife-edition van The Godfather 3 - met "vrienden", "regeringsvliegtuigen" en gerotzooi met cheques?

Zie dit artikel in Trouw met foto:

Een bisschop tevens accountant van het Vaticaan , een medewerker van een Italiaanse inlichtingendienst en een handelaar zijn vrijdag gearresteerd. Ze zouden van plan zijn geweest om 20 miljoen euro van Zwitserland naar Italië te smokkelen.

De Italiaanse politie verdenkt de bisschop van fraude en corruptie, meldt persbureau AP. Volgens zijn advocaat wordt hij gezien als tussenpersoon. Vrienden van hem zouden het geld hebben uitgeleend aan de handelaar.

De medewerker van de inlichtingendienst kwam in beeld toen de vrienden het terug wilden. Hij was volgens AP van plan om het geld op te pikken in Zwitserland en aan boord van een Italiaans regeringsvliegtuig terug naar Italië te brengen. Het plan zou zijn mislukt toen de handelaar weigerde om het geld terug te geven.

"Bankmedewerker Scarano is al langer onderwerp van gerechtelijk onderzoek. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij een aantal financiële malversaties, zoals het meermaals innen van dezelfde cheques met giften aan de kerk".

Wie schrijft het script? Deze scene kan zo worden overgenomen: https://www.youtube.com/watch?v=5uK3wYrl3aU uit The Godfather 3.