woensdag 13 maart 2013

Fiscaal advies interessant instrument bij schuldhulp

Gemeente.nu heeft een zeer interssant artikel over de inzet van fiscaal advies bij schuldhulp:

"Direct na aanmelding voor dienstverlening bij schulden moeten de inwoners van Almere die hulp nodig hebben een fiscale screening laten doen. De adviseur houdt twee dagen per week zijn spreekuur. Binnen twintig minuten heeft hij een overzicht van de laatste vijf jaar, resultaten die door een klantmanager worden verwerkt in een plan van aanpak.

"In de tweede helft van vorig jaar is er al 350.00 euro teruggehaald bij ongeveer 500 klanten", vertelt Gerritsen. "Dat is niet alleen prettiger voor de cliënten; het maakt het eenvoudiger om een schuldregeling te treffen."

Het grootste bedrag dat werd binnengehaald was een ton, voor een kleine zelfstandige die zijn blauwe enveloppen al tijden gesloten hield".


Van de actualiteitencongressen SHV weet ik dat dit al enige tijd gebeurt in Delft. In Almere blijkt het instrument weer even succesvol en dus zeker de moeite van het onderzoeken waard voor instellingen die zich bezig houden met schuldhulp.

Op 21 maart 2013 vindt het jubileumcongres schuldhulp plaats. Nadere gegevens over dit congres vindt U onder deze link waarbij lezers van dit weblog kunnen inschrijven met observatrix-korting.