woensdag 30 januari 2013

App voor berekening beslagvrije voet

"Iedereen in Nederland heeft bij een beslag op loon of uitkering recht op een minimumbedrag waarop geen beslag mogelijk is, de zogenaamde beslagvrije voet. De hoogte ervan is in de wet vastgelegd en hangt af van de persoonlijke omstandigheden van de schuldenaar.

Gerechtsdeurwaarderskantoor Jongejan Wisseborn lichten de schuldenaar altijd actief voor. Zo kunnen schuldenaren via de website www.jwgd.nl online het betalingsverloop in hun dossier volgen en kunnen zij zien hoeveel er nog moet worden betaald. Ook kunnen zij op deze website met behulp van een rekenmodule hun beslagvrije voet uitrekenen.

Vanaf 28 januari 2013 bestaat de mogelijkheid bij om de beslagvrije voet te berekenen via de App van Jongejan Wisseborn Gerechtsdeurwaarders. De App is voor zowel schuldenaren als professionals in de branche en is beschikbaar voor Iphone en Android toestellen. De App is gratis te downloaden via de Apple Store of Google Play. De App is zo ontworpen dat de gebruiker makkelijk in een aantal stappen dat deel van de inkomsten kan berekenen dat vrij dient te blijven van beslag".