donderdag 27 december 2012

Transparantie aan boord van de RK Titanic? Ammehoela!

Deetman meldde -nota bene op Eerste Kerstdag- triomfantelijk dat inmiddels "al miljoenen" zijn uitgekeerd aan pretense slachtoffers van seksueel misbruik. Zie NOS Dit  geld is bij elkaar gebracht door de trouwe gelovigen die bij hun donaties en erfstellingen vast niet primair hebben gedacht aan vergoeding van schade veroorzaakt door clericale viespeuken met verjaarde vorderingen, waarbij de vaststelling van de feiten op kwalitatief objectief onvoldoende wijze plaatsvindt (Twee "hear say" getuigen leveren samen geldig bewijs en klagen tegen dode daders mag ook).

Ik ben benieuwd hoe komend jaar weer verzwegen gaat worden hoe kerkbezoek, collecten en kerkbijdragen zijn gedaald. Wat de activiteiten van de Commissie Deetman -als pretpark voor zakkenvullende bijklussers van allerlei gezindten- hebben gekost mogen we ook niet weten.
Zijn de bisschoppen in dit opzicht "transparant"? Ammehoela! Op de RK Titanic wordt in de danszaal doorgehuppeld totdat ook daar het water binnenstroomt en de stilte intreedt. Zie deze link, die als metafoor op RKK NL zeer van toepassing is.

RKK.NL is uitermate inventief in het versnellen van haar eigen ondergang. Misschien kunnen we als het kerkprovinciaal schip is gezonken door Rome weer gewoon worden aangemerkt als missiegebied met een administrator voor  Nederland die zetelt ten Vaticane. Dat lijkt me wel zo comfortabel en niet te vergeten: strekkend tot heil der zielen, welk core business inmiddels plaatselijk al lang geen prioriteit meer heeft.