zaterdag 22 december 2012

RKK en "KNieuwsblad" - Roomse humor

KRO/RKK/Kemp heeft zich decennialang verre van het KN gehouden en omgekeerd.

Hoe diep gezonken beiden zijn blijkt uit het feit dat Kemp in het KN een pleidooi voor RKK-zendtijd mag houden -alsof iemand die daar wat over te vertellen heeft het KN leest. Kennelijk kon Kemp geen ander medium meer vinden en heeft het KN inmiddels alle auteurs van kwaliteit van zich weten te vervreemden waardoor zelfs Kemp als auteur aanvaardbaar werd.

Kemp dreigt dat "Urbi et orbi"-toespraken bij einde RKK0-zendtijd niet meer uitgezonden zullen worden, alsof niet iedereen met enig Rooms benul daarvoor allang een andere zender zocht om van het kirrend RKK-gekakel met niet zelden heterodoxe inslag (waarbij door alle teksten die iedere katholiek van huis uit kent, wordt heen geleuterd) verschoond te blijven.

Krijgt het KN nu als tegenprestatie een reclameblokje in een of ander zogenaamd identiteitsbevestigend RKK snotterprogrammaatje van ouders die 30 jaar geleden OP TRAGISCHE WIJZE hun ENIGE KIND zijn verloren en nu terugkijkend -samen met altijd empathische en altijd zoetgevooisde en altijd flemende Wilfred of Leo-   dankbaar kunnen constateren dat zij daardoor zoveel STERKER zijn geworden waarbij er echt niets leuker is dan deze REALITY SOAP nog eens aan de RKK-kijkers te vertellen terwijl het RKK-zendtijd budget wordt misbruikt als bezigheidstherapie voor KRO-medewerkers die niets beters te doen hebben.

KRO/RKKen KNieuwsblad zijn twee drenkelingen die elkaar omkneld houden terwijl zij beiden weten wat hun lot is en wat daarvan de oorzaak is; bij de KRO/RKK voornamelijk door gebrek aan orthodoxie en decennialange permissiviteit van de bisschoppen en zeer matig personeel. bij het KN door gebrek aan kwaliteit op alle fronten waarbij de enige constante vanaf de oprichting is geweest kritiekloos slijmen in de richting van de bisschoppen die het KN niettemin ook nooit serieus hebben genomen.

Het viel mij vandaag pas op dat het KN  als twitternaam heeft gekozen "KNieuwsblad". Bij ons in Rotterdam weten we nog wel een paar andere K's dan Katholiek die minstens evenzeer van toepassing zijn op dit broddelperiodiekje.

In de verte klinkt het al "Nearer my God to Thee".