maandag 17 december 2012

BFT-rapport "Renteberekening door gerechtsdeurwaarders" naar Tweede Kamer

Deurwaarder Michel van Leeuwen schrijft:

"Afgelopen vrijdag is het langverwachte rapport van het BFT over de renteberekening door gerechtsdeurwaarders verschenen. Aanleiding voor dat rapport was het artikel in het Algemeen Dagblad van 14 januari 2012 waarin méér dan de suggestie werd gewekt dat onze beroepsgroep structureel te hoge rente rekent en dat ook nog eens in eigen zak steekt.
Nu concludeert het BFT dat er van structurele en substantiële benadeling van schuldenaren geen enkele sprake is. Incidentele fouten worden niet uitgesloten.
De wijze waarop de KBvG dit heikele onderwerp heeft opgepakt verdient m.i. alle lof. Door de collega's is openheid van zaken gegeven aan het BFT over de renteberekening en daar waar nodig is het boetekleed aangetrokken. Het bestuur heeft de berichtgeving aangegrepen om een brede commissie samen te stellen die met een eenduidig advies moet komen over de imputatieregeling van 6:44 BW.
Natuurlijk is het dan weer jammer om te zien dat het AD dit niet zo breed op pakt (een klein berichtje op AD.nl) maar dat had ik eerlijk gezegd ook niet anders verwacht".