vrijdag 9 november 2012

Mariska Orban - de overtreffende trap van weerzinwekkendheid

Dat Mariska Orban-De Haas niet wordt gehinderd door kennis van zaken wisten we al.

Dat dit gebrek aan kennis van zaken haar niet belet een grote waffel op  te zetten in het publiek debat als zogenaamde representant van het Nederlandse Rooms Katholieke volksdeel (parce nobis Domine!) wisten we ook al.

Dat zij het daarnaast ook nog presteert om na zogenaamde bedreigingen (wie, wat, waar) onder te duiken is een teken van lafheid. Iedereen met enig publiek profiel in Nederland wordt van tijd tot tijd bedreigd, schrijver dezes niet uitgezonderd.

Dat Orban het dan ook nog presteert om in de slipstroom van publiciteit over een trieste zelfmoord na pesterijen zichzelf nog eens extra in het publicitaire zonnetje te zetten door haar zogenaamde "onderduiken" ook weer in de media te brengen is ronduit weerzinwekkend. Probeert zij hier mee nu ook nog te solliciteren naar de status van martelares? In de geschiedenis van de Kerk ken ik geen voorbeelden van heiligverklaring omdat de aspirant heilige  een domme blonde gans was die praatte als een kip zonder kop en handelde als een koe in een porseleinwinkel.

Persoonlijk heb ik Mariska Orban leren kennen als iemand die herhaalde schriftelijk vastgelegde toezeggingen terug te komen op klachten, doodleuk niet nakomt. Zoveel heeft zij van de mores van het modale RK bestuursmilieu gelijk goed opgepikt!

Bestaat er een overtreffende trap van weerzinwekkendheid? Jazeker, haar naam is Mariska Orban-De Haas?

Het is een race tegen de klok, wie er het eerst sneuvelt: Mariska Orban of het KN. Beide kunnen hartgrondig worden gemist.

Zie ook: "A Mariska Orban, libera nos Domine"