zondag 25 november 2012

Blijft Mariska Orban voorgoed in haar bunker?

Na de mededeling dat Mariska Orban werd bedreigd, is niet meer van haar vernomen, zelfs haar gekakel op twitter is stil gevallen. Het heeft er alle schijn van deze deze zelfbenoemde spreekbuis van het R.K. volksdeel na volgens eigen verklaring te zijn bedreigd, tot zwijgen is gebracht; dat had al veel eerder moeten gebeuren.

Het is te vroeg om al te juichen maar mijn theorie is dat inmiddels (veel te laat) ook het bestuur van het KN heeft ingezien wat een oliedom besluit het is geweest een dergelijk ongeleid projectiel met zoveel pretenties te benoemen. Afgaand op mijn eigen relatiekring hebben velen al lang geleden hun abonnement opgezegd, nadat het KN het laatste krediet had verspeeld.

Er zal wel geen geld meer zijn voor een nieuwe eindredacteur, dus gedurende de laatste stuiptrekkingen van het KN zal een van de zittende redacteuren nog even kapitein op het wankele schip mogen spelen in de periode tot het schip onder de golven verdwijnt.

Redacteur HR die zich inmiddels toelegt op het herkauwen van conspiratietheorietjes uit andere media zal daarmee in ieder geval geen prijs voor onderzoeksjournalistiek krijgen, laat staan dat het geneuzel kwalificeert voor werk bij serieuze media. En wat moet ik over JP nog meer zeggen dan ik al heb gedaan, zie deze link. Ik denk sowieso dat de kans niet erg groot is dat andere media ex-medewerkers van het KN in dienst willen nemen, al was het maar al omdat daar anders dan bij het KN wel eisen ten aanzien van de vooropleiding en de productie-kwaliteit worden aangelegd. Bij het KN volstond knippen en plakken van internet gelardeerd met eigen broddelwerkjes.

Of het nu "gezondheidsredenen" (zwangerschap inkluis) worden of "onoverbrugbare verschillen van inzicht" maakt niet uit, als er maar maatregelen worden getroffen om verdere schade aan de RKK te voorkomen.