donderdag 2 augustus 2012

Dupuis voorstander gedwongen abortus bij erfelijke ziekten en wat doet RKK NL?


Uit Trouw:

"Tot slot Heleen Dupuis. De VVD-senator en hoogleraar medische ethiek in Leiden ruilt in het AD het ene ethische vraagstuk in voor de andere.'We moeten ons afvragen of we de geboorte van nieuwe Pompe- of Fabry-patiƫnten willen. Het gaat om erfelijke ziektes. De maatschappij moet zich beraden op de vraag of we die zorg op ons willen nemen, in de wetenschap dat die medicijnen een kind niet beter maken, maar hun leven alleen draaglijker. En dat terwijl hun levensgeluk door hun ziekte al minder groot is. Moeten die kinderen geboren worden?' .

Naschrift:
Heeft de R.K. Kerk meer specifiek aartsbisschop Eijk (oud-promovendus van Dupuis) hierover nog een mening. Die weet immers alles van (de theorie van) ethiek en behoorlijk handelen!

Of blijven we weer lui onderuit hangen in de inmiddels maanden heersende staat van inactiviteit waarbij alle tijd wordt besteed aan de moeizame onderlinge verhoudingen en op zijn tijd een tuchtklacht tegen een mede-gelovige die toevallig ook nog advocaat is -en niet te vergeten natuurlijk het rondsturen van staatsieportretten aan alle kerken en kapellen in het aartsbisdom. Daarom vandaag een liedje voor de aartsbisschop  die ook de komende maanden mag blijven rekenen op mijn onverminderde belangstelling!