maandag 20 februari 2012

RKKnipsel: "Bescheidenheid uitstralen"? Waar is mijn teil?

Kardinaal Eijk, op dit weblog voortaan ook wel genaamd Roodkapje, wil vooral "bescheidenheid "uitstralen", zie link.

Saillant is wel het volgende:
"Middags heeft Eijk een receptie in het Vaticaan. Behalve bisschop Jos Punt van het bisdom Haarlem-Amsterdam, komen er enkele tientallen Nederlandse katholieken langs, onder wie opvallend veel oudere dames.

Er is nog één probleempje dat Eijk moet oplossen: zijn titelkerk. Iedere nieuwe kardinaal krijgt in Rome een eigen kerk toegewezen. Voor Eijk is dat de San Callisto, een eeuwenoud kerkje in de wijk Trastevere.

Maar terwijl hij een paar kilometer verderop de felicitaties in ontvangst neemt, ligt zijn kerk er slecht bij. De gevel is ronduit smoezelig, de deur zit potdicht. Op de trappen zitten twee zwervers met een hond die vervaarlijk blaft. Pastoor don Marco Gnavi woont om de hoek en is met de situatie nogal verlegen. Al maanden is er geen mis opgedragen, vertelt hij, en geld voor een opknapbeurt is er niet. Gnavi hoopt van harte dat Eijk daarin verandering brengt".

Naschrift:
Heel attent dat de H. Stoel een titelkerk heeft gekozen die technisch failliet is en smoezelig. Ik schreef reeds dat het kerkje zelfs geen beschrijving op wikipedia heeft om over te pennen.

Het gevolg van 40 mensen kwam mee in een bus geregeld via de VNB. Onbekend is of de "well wishers" hun eigen reis geheel of gedeeltelijk zelf hebben betaald.

Kardinaal Dolan werd niet door "enkele tientallen" maar door ongeveer 1000 mensen gefeliciteerd die grotendeels vanuit New York naar Rome waren gekomen, naar mag worden aangenomen voor eigen rekening.