vrijdag 24 februari 2012

Geen RKKnipsel: "Lieve Friso, er is dus altijd hoop, zolang je in Oostenrijk blijft"

Uit NRC Next:

"Lieve Friso, er is dus altijd hoop. Zolang je in Oostenrijk blijft. Hier in Nederland is het protocol dat wie na 24 uur niet reageert, wordt opgegeven. Men hecht hier sowieso weinig waarde aan het leven. Een bejaarde die ooit een euthanasieverklaring had getekend, werd door haar man gedwongen zich aan die belofte te houden, ook toen ze – eenmaal dement – niet meer wilde. Artsen vonden het ‘zorgvuldig handelen’. Gisteren stond in de Volkskrant het verhaal van een verstandelijk gehandicapt meisje wier moeder zeker wist dat zij ondraaglijk leed. Afspuiten was het pleidooi.
Zorg dus dat de RVD nog lang zijn mond houdt. Wat je toestand ook is, hier in het verwende Nederland zal die onmiddellijk als ‘ondraaglijk’, ‘mensonterend’ of ‘zinloos medisch handelen’ worden bestempeld. Gelukkig kent je moeder haar pappenheimers, en houdt ze je buiten de landsgrenzen. Ze heeft groot gelijk".
Naschrift:
Vroeger had ook RKK NL meningen over onderwerpen van dit type. Dat is nu in mijn taxatie niet meer te verwachten, zeker nadat de gekozen voorzitter van de conferentie zijn rode kapje binnen heeft en ook de andere bisschoppen verzonken blijven in een staat van indolentie.