zondag 12 februari 2012

En wat zeggen leden van de Tweede Kamer? Forza, my ladies!

Van nu.nl:

"CDA-Kamerlid Mirjam Sterk pleit voor een systeem om landelijk overzicht te krijgen van de schulden die mensen opbouwen. Obstakels op het gebied van privacy moeten volgens haar snel uit de weg worden geruimd. "Als je deze cijfers ziet, onderstreept dat hoe belangrijk het is dat voorkomen wordt dat mensen schulden maken die ze niet kunnen terugbetalen.''

SP-Kamerlid Sadet Karabulut heeft op zich niets tegen een betere registratie van schulden, maar ziet dit niet als een de oplossing van het probleem. Wel zou er meer aan gedaan moeten worden om te voorkomen dat mensen in de schulden raken en daar niet meer uit komen. In haar ogen bezuinigt het kabinet te veel op schuldhulpverlening en op de gemeenten, die hun burgers ook kunnen helpen een hoge schuld weg te werken.

Voor PvdA-Kamerlid Mariƫtte Hamer laten de cijfers nogmaals zien dat steeds meer mensen in de problemen komen. ''De koopkracht lijkt nu echt in gevaar." Hamer zegt al eerder aan de orde te hebben gesteld dat mensen steeds minder sparen en hun rekening leeghalen. Ze wil het kabinet om opheldering gaan vragen".