dinsdag 30 augustus 2011

Toch geen wachtlijsten bij schuldhulpverlening in Westland

"Westlanders die bij de gemeente aankloppen voor schuldhulpverlening, worden direct uitgenodigd voor een gesprek. Dit heeft de gemeente maandag meegedeeld naar aanleiding van schriftelijke vragen van de raadsfractie van LPF Westland.


De LPF wilde van het college van B en W weten of het waar is dat mensen die zich bij de gemeente melden voor schuldhulpverlening, tien weken moeten wachten voordat ze voor een eerste gesprek worden uitgenodigd. De fractie baseerde zich op een gemeentelijke (standaard)brief uit maart, waarin gesproken wordt van een wachtlijst van tien weken. Als dat inderdaad het geval is, moet het college snel maatregelen nemen om die periode te verkorten, aldus de LPF.


Volgens de gemeente is de brief uit maart achterhaald. "Sindsdien is extra inzet gepleegd om deze wachttijden tot het verleden te laten behoren. Op dit moment zijn er dan ook geen wachttijden meer," aldus een woordvoerster.


Het is volgens haar niet gebruikelijk dat er nog voor de officiƫle beantwoording van een zogeheten artikel 26-vraag wordt gereageerd, maar de gemeente wil verkeerde beeldvorming voorkomen. De vraag van de LPF zal nog officieel worden beantwoord door het college".

Bron: wos.nl

Commentaar: verheugend dat de gemeente als een speer het misverstand wil wegnemen dat de wachttijd tien weken is.