woensdag 31 augustus 2011

BKR wil "heldere wetgeving" over schuldenregistratie

"Het Bureau Krediet Registratie (BKR) wil dat de Tweede Kamer heldere wetgeving invoert om af te bakenen hoever de schuldregistratie mag gaan. Dat gaat ten koste van de privacy van burgers, maar de toenemende schuldproblematiek rechtvaardigt volgens het BKR meer bewegingsvrijheid om huishoudens met betalingsproblemen uit verdere problemen te houden. 

Wanbetalers bij onder andere de Belastingdienst, energiebedrijven en woningbouwverenigingen vallen nu buiten het oog van het BKR. Hun schulden zijn daardoor onzichtbaar bij banken die bijvoorbeeld kredieten verstrekken. Volgens het BKR kunnen huishoudens met grote schulden nu nog te gemakkelijk geld lenen, meldt Sp!ts. 

Het aantal huishoudens met een BKR-registratie is sinds begin dit jaar met zo’n tien procent gestegen en bedraagt nu 119.000 huishoudens".

Zie Telegraaf

Commentaar:
Ook ik ben druk bezig met het document voor de Tweede Kamer dat ik zal toelichten in een gesprek met de Vaste Kamercommissie SZW op 14 september 2011. Als dat stuk is opgeleverd gaan op dit weblog de trossen weer los in ieder opzicht!